Det går bra nu!

Vilken enorm stolthet över Kalmar jag känner när man ser den här filmen. Vilken förvandling vi genomgått på några få år!

Jag känner att mycket rullar åt rätt håll just nu. I veckan kom siffror som visar att befolkningen hittills i år växt med 631 personer. Det är ingen dålig siffra! Förra året vid motsvarande tid så hade vi växt med 350 personer. Det hänger naturligtvis ihop med att det byggs mer bostäder men också att Kalmar uppfattas mer och mer attraktivt.

Vi har mycket mer på gång när det gäller bostadsproduktion. Väldigt stor andel hyresrätter som kommer nu.

Lägg därtill beskedet i höstbudgeten om att antalet högskoleplatser successivt under tre år kommer öka med 14 000. Torde innebära cirka 600-800 helårsplatser i Kalmar. Det är ett väldigt stort tillskott!

Lägg också till läkarutbildningen med 100 platser som börjar nästa år. Kommer betyda väldigt mycket för Kalmar.

Blunda och tänk på utvecklingen de kommande åren. 2 – 2500 nya bostäder, nytt universitetsbygge i gästhamnen, nytt hotell i samma område. Mer och mer evenemang hela året. Fortsatt tryck på flyget, bättre och bättre infrastruktur mot Växjö med tåg. Och mycket, mycket mer men det kan jag inte skriva om. Än.

Har varit på regiondagar på Strand hotell i Borgholm. Det viktiga med dessa dagar är ärligt talat inte innehållet i programpunkterna. Det är istället alla informella samtal som man kan föra i pauserna. Vi var många som sparade åtskilliga möten.

Imorse åkte jag in mot Kalmar redan vid halv sex. Inga bekymmer för en person som vaknar av sig själv vid fem. Höll på att krocka med ett rådjur utanför Ekerum men det klarade sig med några centimeter. Hämtade dottern och åkte in till Frimurarhotellet där NRJ körde live. Är sedan gammalt bekant med programledaren Roger Nordin. Vi hann få en pratstund och dottern fick en selfie. Kul att de är i Kalmar och kör live-radio!

Ikväll ska jag träffa ungdomar i Berga Centrum innan det är dags för invigning av Ljus på Kultur på Lindö. Oerhört imponerad över programmet med över 400 olika evenemang!