Nya ordförande och avtackningar

Igår kväll hade socialdemokraterna i Kalmar sitt medlemsmöte. Det var väldigt välbesökt och stämningen var på topp. Inleddes med att statistik-kungen tillika politiska sekreteraren Fredrik Persson berättade om valrörelsen och valresultat i Kalmar och andra kommuner. Vi gjorde ett kanonval helt enkelt. Bara Luleå bland landets residensstäder har ett högre röstetal än S i Kalmar.

Efter denna inledning var det dags att välja ordförande i nämnder och styrelser. Roger Kaliff höll i klubban och valberedningens förslag var utskickat. Efter nio minuter så var alla valen gjorda, helt enhälligt. Är naturligtvis ett styrkebesked för de som nu valts.

Extra roligt att få välkomna Lasse Johansson och Mikael Ländin som ordförande i barn- och ungdomsnämnden respektive omsorgsnämnden. Båda har varit med ett tag i politiken men tar nu ett rejält kliv in på tyngre uppdrag. Kul! Nu återstår för Centerpartiet och Vänsterpartiet att presentera sina respektive kandidater. Sedan återstår också det viktiga arbetet att tillsätta ledamöter i nämnder och styrelser.

Idag har det varit mycket kring budget. Nu ska vi snart ha avtackningar av kollegor i stadshuset som slutar i samband med valet. Det är Per Olof Jonsson, Anna Thore och Anette Lingmerth. Jag uppskattar alla tre. Blir inte svårt att hålla tal.

I eftermiddag ser det ut som om jag äntligen kommer ut på älgjakt! ska till trakterna kring Gullabo.