Nya ministrar

Riktigt spännande att invänta regeringsförklaring och ministerlistan.

Jag har varit kommunalråd sedan 1 april 2006. Under några månader fick jag ha den möjlighet som det innebär att kunna ringa direkt till en minister.

Sedan kom den borgerliga regeringen och ingångarna att påverka stängdes. Överhuvudtaget var den tidigare borgerliga regeringen ganska stängd, även för kommunalråd från alliansen. Stockholms-perspektivet var i det närmaste totalt.

Stefan Löfven har exempelvis gjort fler besök i Kalmar under sina två år som partiledare än vad statsminister Reinfeldt gjorde under hela sin tid.

Nu öppnar sig möjligheterna till direktdialog igen och det känns väldans bra. Har skickat sms och grattishälsningar till ett antal kompisar som nu har blivit ministrar. Den nya landsbygdsministern Sven Erik Bucht har redan fått en inbjudan till att besöka den region som växer mest när det gäller livsmedelsproduktion.

En härlig fredag!