Lite av varje

Har varit en extremt intensiv period de senaste två veckorna. Är knappast så att aktiviteten avtar efter ett val om man inte förlorar förstås. Det är organisation som ska sättas, det ska förhandlas med partier och internt i partiet och grunderna för budgeten ska mejslas fram.

Hur eller hur så är det angenäma problem. Majoritetspartierna i Kalmar gjorde bra val och vi fick en mycket stark majoritet med nästan 60 procent av rösterna. Det är få kommuner förunnat.

I två tredjedelar av landets kommer är det väldigt svajiga majoriteter som nu bildas. Självklart kommer det att påverka dessa kommuners förutsättningar att växa och få investeringar. Är inte det politiska systemet stabilt så funderar investerare både en och två gånger på om man ska våga göra sin satsning.

Sedan några dagar är vi överens om den politiska organisationen i kommunen. Idag hade vi en pressträff om det. Vi sparar nästan en miljon om året på det förslag som lagts.

Vi bjuder in de övriga gruppledarna till överläggningar om systemet med politiska sekreterare. Ingången är att sänka kostnaderna lite ytterligare.

På nationell nivå tycker jag det gått över förväntan. Miljöpartiet har fått känna på hur det är att gå från en fri tyckande rörelse till att sitta i en regering och ta ansvar. En inte helt enkel resa för ett parti.

När diskussionen om krogmomsen gick som hårdast på försommaren sa jag till Martin Nilsson på Kallskänken att det inte kommer gå igenom även om S vinner valet. Vet inte om han trodde mig men idag fick han i alla fall ett sms som påminde.

Nu nya möten men först en snabb-titt på Webb TVn där riksdagen formellt väljer Stefan Löfven till ny statsminister. Vilken klassresa den killen gjort!