Varvsholmen & Växjö

Är det någon som trott att det skulle skilja tio procent mellan blocken på valdagen? Då har den personen trott fel hela tiden. Alla val i Sverige tendererar att bli tighta. Den stora valsegern för Alliansen för åtta år sedan hade exempelvis inte större marginal än drygt tre procent.

Det kommer bli tight även i år. De mätningar som kommer nu och som visar detta är också bra för till exempel S. Då förstår folk att det är allvar och det sker en mobilisering fram till valdagen. Att det är på det sättet bekräftas också i DN idag.

http://www.dn.se/valet-2014/historien-talar-for-c-och-s-pa-upploppet/

Har idag varit med och invigt vård och omsorgsboendet på Varvsholmen. I mars invigdes Berga Backe och i förra veckan var det spadtag för Smedängen. Men den utbyggnad som sker nu så kommer Kalmar ligga i den absoluta framkanten när det gäller äldreomsorg. Totalt kommer vi att öka 90 platser i vård och omsorgsboenden. Det ska jämföras med utvecklingen i Sverige de senaste åren då det försvunnit 10 000 platser. Vi går mot strömmen även på detta område. Lägg därtill satsningarna på trygghetsboende och seniorbostäder.

Totalt sett innebär den klara byggnationen på Varvsholmen med vård och omsorgsboende, trygghetsbostäder och bostadsrätter cirka 100 nya bostäder. Nu sitter CA och planerar för nästa etapp!

Gårdagens opinionsmätning i Smålandsposten måste kommit som en chock för den styrande alliansen. 79 procent av Växjöborna vill höja skatten för att satsa på skolan. 75 procent av moderaternas väljare svarade ja och hela 84 procent av Folkpartiets väljare!

I eftermiddag debatt i radio Kalmar. Ska bli kul!