Berlin, Berga, Tingby och Nuder

Var och knackade dörr i Bergavik igår. Väldigt trevligt och god stämning.

Imorse var jag på Kalmar Öland Airport vid halv åtta. Detta för att delta i invigningen av den efterlängtade linjen till Berlin. Måste erkänna att det var en väldigt god känsla att se planet lyfta. I drygt tre år har vi hållt på och försökt få till detta. Skam den som ger sig.

Efter det ett kort möte med kollegorna i majoriteten innan jag åkte ut till Berga för att inviga Brick By Brick. Alexander Louhichi ligger bakom företaget som idag sysselsätter tio personer. Även Skötselbolaget med Roland Andersson i spetsen är inblandad. Allt det som görs i Berga är verkligen kanon. Från LW-fastigheters satsningar, till ABFs studio och Berga Backe. Lägg därtill Berga Samhällsförening.

Bilden av Berga har på kort tid helt förändrats. Jag vet att jag skrivit om detta många gånger innan men det är verkligen en framgångs-saga och visar på betydelsen av samverkan!

Nu på eftermiddagen har jag varit med på en pressträff på Tingby gård där Roland Wiberg och Lars Eriksson, personerna bakom Europas största dinousarie-utställning hade något riktigt roligt att berätta. Sommaren 2015 så kommer en del av deras utställning ställas ut på Naturhistoriska riksmuseet. Vilket erkännande för två entreprenörers hårda slit! Självklart kommer detta erkännande också innebära fler besökare till uställningen i Smedby. Verkligen roligt!

Ikväll är det dörrknackning i Lindsdal.

Imorgon kommer förre finansministern Pär Nuder till Kalmar. Det är hans enda inhopp i valrörelsen. Vi har känt varandra i många år. Kul att han vill hjälpa en gammal kompis. Han ska bland annat föreläsa på skolor, besöka Kalmar Science park och knacka dörr.