Gröna Näringar, Berlinerkorv och Smedby

Idag rapporterar tidningarna om vårt särskilda valmanifest för de växande Gröna näringarna i Kalmar. Cirka 20 procent av sysselsättningen i Kalmar baseras på de Gröna näringarna. De är på många sätt en motor för Kalmar.

Ta till exempel KLS som bara de senaste två åren vuxit med cirka 200 anställda. Eller Kalmar Lantmän som har investerat i en helt ny foderfabrik. Självklart ska Kalmar som kommun göra allt för att stödja utvecklingen. Vårt manifest i sin helhet kan ni läsa här:

http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Kalmar/Aktuellt/Nyheter/Kalmar-satsar-pa-de-Grona-Naringarna/

Idag har partidistriktet en pressträff om utveckling av infrastruktur. Detta sker genom att jag och UIf Nilsson bjuder på Berliner-korv på flygplatsen. Ganska passande med tanke på premiärflyget 1 september.

I eftermiddag spadtag för den stora och efterlängtade renoveringen av Smedängen i Smedby. På tur står sedan Norrlidshemmet. Inom några veckor är vård och omsorgsboendet på Varvsholmen klart. Sedan tidigare har Berga Backe byggts och Ljungmansgården i Norrliden.

Ikväll Barometerns debatt mellan partierna på Larmtorget. Det börjar 17.30. Osäker på om det blir särskilt många från S som kommer och lyssnar. Gissar att vårt folk är fullt upptagna med dörrknackning.