Höghastighetsbana & Möre Cruisers

Har precis avslutat ett möte med Växjö och Karlskrona kommun. Vi har bestämt oss för att nu dra igång den största mobiliseringen som Sydöstra Sverige någonsin gjort. Detta för att få till en sträckning av Höghastighetstågen som gynnar Sydöstra Sverige.

Ett sträckning förbi Växjö är ett absolut krav och innebär att en halv miljon människor i Sydöstra Sverige har tillgång till denna bana. En annan sträckning längre västerut kan innebära att enda stoppet i Småland blir i Jönköping.

Vi kommer gemensamt bjuda in näringsliv, lärosäten, kommuner och andra berörda till ett gemensamt möte i Kalmar den 21 november. Nu är det faktiskt vår tur här nere i Sydöstra Sverige!

På lördag öppnar Kalmar upp stadens finrum, Stortorget, för en utställning av riktigt fina bilar. Det är Möre Cruisers som är arrangör. På scenen mellan 12-17 spelar Möre Rockers.

På kvällen är det cruising. Det är faktiskt jag som tog intitiativ till detta evenemang efter att förra sommaren varit i Gullaboås där tusentals människor samlades. Dels för att titta på Brolle men också för att kika på bilar. Detta är kultur!

Efter detta bjöd jag hem företrädare för Möre Cruisers och Åke Andersson och nu på lördag så är det dags. Jag kommer själv åka med i cruisingen på kvällen.

Klubben har lovat plocka upp mig när de åker förbi Bjursnäs. Ska bli riktigt kul!

Nu lite intervjuer och möten.