Ironman och opinionen i Växjö

Den här helgen har varit helt sagolik!

Jag tänker naturligtvis på Kalmars tredje och helt fullskaliga Ironman med 2700 anmälda från 48 länder som bars fram av tusentals och åter tusentals Kalmarbor, Ölänningar och besökare.

Jag var med från 06.20 på lördagen och somnade gott hemma i Bjursnäs 00.30. Vilken folkfest!

Dagen efter hade jag äran att få dela ut priser till vinnarna i de olika klasserna. Samtliga som jag pratade med lovade på stående fot att de skulle komma tillbaka. Några hävdade att Kalmar var den bästa tävlingsstaden i världen. Detta bland annat beroende på publiksstödet.

Igår kväll hade jag också tillfälle att verkligen hylla alla de som gjort tävlingen möjlig, alla 1900! volontärer som slitit och kämpat.

Utan dem – ingen Ironman.

Det känns verkligen som att vi i Kalmar blivit proffsiga på stora evenemang. Detta vidimerades också i de samtal som vi hade med företrädare från exempelvis Riksidrottsförbundet. Kul!

Vem kunde tro detta när avtalet skrev på i Klagenfurt 2011?

Valrörelsen börjar komma igång. Idag sätts resten av alla valtavlor upp i Kalmar. Jag skulle varit med och burit under dagen men när jag kom så var man redan fullt bemannade. Jag kunde göra annat. Härligt med en partiorganisation som verkligen är på g!

Ikväll blir det dörrknackning i vackra Läckeby. Ska bli roligt.

Nu kommer också opinionsmätningarna på löpande band. I Växjö slog sannolikt Smålandspostens mätning för kommunvalet ned som en bomb.

S, V och Mp får egen majoritet med ganska stor marginal. Moderaterna backar hela 9 procent. Kd, Fp och SD kan inte vara hundra på att ens komma in i kommunfullmäktige.

Samma trend ses också i mätningen för kommunalvalet i Stockholm där S ökar och Moderaternas kräftgång fortsätter. Moderaterna i Stockholm har tappat ungefär lika mycket som M i Växjö.

Hur eller hur så är mätningar just mätningar. Just nu står det 0-0 i varje kommun, landsting och till riksdagen.

Det är på valdagen det avgörs!