Bullervall i Djurängen

Nu är det intensiva dagar. Riktigt kul!

Idag har vi haft en pressträff och presenterat våra lokala valaffischer. Tycker de blev riktigt snygga. Budskapet är känt sedan länge ”Kalmar Fortsatt Framåt”

Jag flankeras av de kända Kalmarprofilerna Denja Eliassi och Henrik Rydström.

Vi passade också på att berätta om vår valstrategi som kort och gott går ut på att presentera EGNA förslag och ideer på hur vi kan föra Kalmar Framåt. Från oss kommer det inte bli några kampanjer om andra partier. Det tror vi att både politiken och medborgarna i längden tjänar på.

Vi passade i sammanhanget på att leverera ett av de konkreta förslagen som finns i vårt valmanifest. Det handlar om att lösa en 40-årig surdeg som vandrat mellan Kalmar kommun och Trafikverket.

Jag talar om en bullervall för de boende i Djurängen. Jag var själv där igår och det dånar verkligen från trafiken på Ölandsleden. Får vi fortsatt förtroende i höstens val så kommer vi att lägga in kommunala medel i investeringsbudgeten och anlägga en bullervall.

Ibland kommer man till vägs ände och det har vi gjort i diskussionen med Trafikverket som vägrar ta något som helst ansvar för bullret från trafiken på Ölandsleden. Då får vi ta det ansvaret istället.