Sommarteatern i Krusenstiernska

Uttalande om Sommarteatern i Krusenstiernska:

Sommarteatern i Krusenstiernska har varit en stor succé, även i år. Den glädjer Kalmarbona men drar också folk utifrån. Den skapar övernattningar och resturangbesök.

Jag är fantastiskt glad och stolt över teatern med dess skådespelare. Vi har också ett mycket bra samarbete med  Vicky och Johan von Der Lancken.

Den debatt som nu uppstått kring innehållet i sommarens teater visar verkligen att småstaden Kalmar måste vara rätt plats för sommarteatern även de kommande åren!

Jag skulle som politiker aldrig drömma om att ha åsikter om innehållet i en teater eller ens en konstutställning. När politiken börjar recensera kultur befinner vi oss på ett sluttande plan. De som kritiserar innehållet får väl också passa sig för att sätta på TVn en vanlig kväll. Det kan ju dyka upp något olämpligt!

Jag hoppas verkligen att vi inom kort kan skriva ett nytt avtal om ytterligare fem år av sommarteater i Kalmar. Det har varit fantastiska första år. Teatern har blivit en institution och en sommartradition. Den har varit en väldigt viktig pusselbit i byggandet av Kalmar som en av landets främsta sommarstäder.