En häst är en häst och en ko är en ko

* Var i lördags på Gröndal där U23 landslagen för Sverige, Norge och England möts i landskamper under några dagar. Ett underbart evenemang som landats i relativt lilla Kalmar. IFK Kalmar, Kalmar Södra och Destination Kalmar har gjort det bra. Igen! 

Hoppas verkligen att det kommer mer folk på kvällens match.

* En ko är en ko och en häst är en häst. Det går att krumbukta sig hur mycket som helst från Moderaternas och Svenskt Näringslivs sida. Självklart innebär det ett stöd på några hundra tusen till moderaterna i Kalmar när Svenskt Näringsliv betalar lönen till kommunalrådskandidaten Christina Fosnes. Detta särskilt när hon, enligt egen utsago, ska hålla ihop hela valrörelsen.

Bekymret för både moderaterna och Svenskt Näringsliv är att de tagit beslut om att inte stödja varandra. När man nu gör det ändå så får det inte bekräftas för då blir det nationell bäring.

Därför kommer vi få se en kommunalrådskandidat som jobbar 60 timmar i veckan med moderaternas valrörelse men som ”officiellt” jobbar heltid för Svenskt Näringsliv.

Givetvis kommer det inte uppskattas av företagen i Kalmar. De vill knappast betala moderaternas valrörelse i Kalmar.

* Jag var och träffade några av de som strejkade i den nu pågående tågstrejken. Det är inte svårt att känna sympati för deras krav. Det kan jag uttrycka utan att lägga mig i själva konflikten. Bland annat så är man upprörda över att Veolia säger upp personal och sedan erbjuder samma personer timanställning. I konflikten backas Veolia upp av Almega och Svenskt Näringsliv såsom arbetsgivareföreträdare.

* Roligt att oasen på Stortorget är uppskattad. Blev riktigt snyggt!

* Alexander Stubb valdes i helgen till ordförande i Finska Samlingspartiet. Han blir därmed Finlands statsminister. I somras var han handelsminister och då tog jag emot honom utanför Statt i Kalmar. Han genomförde sin Ironman på en riktigt bra tid. Då lovade han komma tillbaka. Hoppas det blir så. Vore roligt med en statsminister som kör Ironman. Han skulle säkert klara det galant men frågan är om Säpo skulle fixa det… En Ironman är ingen bröllopsjogg precis.

* ABFs satsning på ungdomar i Berga och Smedby har fått allmänna arvsfonden att lätta på plånboken. Ca 1.3 miljoner anslås till verksamheten. Riktigt positivt!!

* LNUs styrelse tog i förra veckan beslut om att ge rektor i uppdrag att gå vidare med ett samlat universitetet i Ölandshamnen. Bra!