Lite av varje

Vädret har ju varit helt underbart den här helgen. Man vill verkligen inte gå in. Vi somnade ändå ganska ovaggade i lördags kväll efter att ha sått in 2000 kvadratmeter ny gräsmatta. Blir några drag med krattan..

Nu kom precis ett mail som bekräftade det som vi hört talas om ett tag. Migrationsverket har tecknat avtal med Hushållningssällskapet om att använda Helgesbo som flyktingförläggning under ett år. Kapaciteten är cirka 100 platser.

Vi ska naturligtvis göra det bästa av saken. Helgesbo ligger i Kalmar kommun, ansvaret för barnens skolgång blir därför vårt ansvar. I Hagby löste man det fantastiskt för de barn som var på Kolboda. Jag är övertygad om att det kommer bli lika bra på skolan i Rockneby.

Idag användes lunchen till inspelning av en film till valet. Ett gäng sossar i ett tält på Stortorget väckte en del uppmärksamhet. Hoppas slutprodukten blir okej!

Idag kommer bland annat Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premiärminister David Cameron till Harpsund för en överläggning med statsminister Reinfeldt.

Till min närmaste tänkte jag högt om Reinfeldt som EU kommissionens ordförande redan för ett par veckor sedan. Det återstår att se om jag får rätt. Hur eller hur så lär det dröja till efter valet innan ny kommission utses.

Att Reinfeldt i detta läge skulle antyda ett intresse skulle ju vara spiken i kistan. Å andra sidan så kanske valet redan betecknas som kört av statsministern själv. Det var slutsatsen i Financial Times analys kring läget.

Imorgon fullt av möten och sedan SKL på onsdag och torsdag.