En onsdags blandning

turistbyrå

Sånt här gillar jag!

Bilden ovan visar Kalmars nya ”Turist-byrå”. Den ställdes idag ut i Kalmarsundsparken och innehåller material om Kalmar.

Haft en mötesfri helg vilket inte inträffat på väldigt länge. Roade mig med att måla vår verkstad med Falu Rödfärg. 105 liter gick det åt, liften löste Molins. Härligt att göra något praktiskt och konkret, något som syns direkt.

Igår hade vi kommunstyrelse, den sista före sommaren. Många ärenden och lite grälsjukt (så brukar det vara när valfebern börjar värka..) Jag var nöjd med att det egna lugnet behölls trots motsatta ambitioner från en del.

I beslutsväg så blev det klartecken för försäljning och detaljplan när det gäller Gesällen som ligger vid landstingshuset. I höst blir det byggstart för cirka 100 hyresrätter. Känns riktigt bra!

Bra blir också den fördjupade samverkan kring Kalmar City. Kommunen, handel/krögare och fastighetsägare tar nu varandra i hand och har en gemensam tydlig målbild om att bli Årets Stadskärna i Sverige. Det ställer krav på alla inblandade parter men jag är övertygad om att vi kommer lyckas.

Här var naturligtvis folkpartiet emot, Kristdemokraterna avstod och moderaterna köpte majoritetens förslag. Det är detta gäng som på fullt allvar gör anspråk på att bilda ny majoritet i Kalmar om några månader.

Flyget till och från Kalmar fortsätter gå riktigt bra. Både i jämförelse med oss själva och andra flygplatser. Vet inte om flygplatschefen Lindberg tänkt att köra ett pressmeddelande på detta så jag avstår från att redovisa de siffror som gått ut till oss i styrelsen.

I näringslivsenhetens nyhetsbrev finns ett riktigt härligt citat:
”After my first visit to Kalmar, this event has become one of my firm favourites.

The way the town, the people and the country has welcomed and embraced a Ironman is incredible and creates the most amazing IronFever and excitement. I love the way the whole town becomes one big M-Dot. What’s truly special is how the towns people come out and support all the pre events, and then on Race Day, they are super. The support for every single athlete from winning pro to final finisher is almost unsurpassed. By the time I get to Kalmar, I would have announced 11 events already, so will be sufficiently announcing-fit and ready to have a blast in Kalmar. Hoping lots of locals are training hard for their Ironman debut, and those that did it before are back for another crack. Can’t wait to arrive in Kalmar. Enjoy Spring, see you in Summer.”

Paul Kaye – Konfrencier Ironman

Imorse var det företagsbesök på Ulestedts snickerier. Blev riktigt imponerad av både produktion och ledarskapet. Nu dags att träffa Trafikverkets regionledning.