Vilken härlig dag!

Vilken härlig dag!

* Reseguiden rankar varje år Sveriges Sommarstäder. Under många år var vi inte med på listan. Sedan blev vi väldigt glada när vi tog oss in på tio i topp listan. Det kändes verkligen som ett genombrott då för några år sedan.

Idag kom årets ranking och då är vi på andra plats efter Halmstad. Riktigt gott!

* SCB kom idag med sin stora partisympatiundersökning. Det är den sista före valet. Mitt parti växer och når 35.3 procent. Jag vill alltid nå mer men det går åt rätt håll. Värre för moderaterna som fortsätter rasa.

* Idag har vi tagit beslut om ett samarbetsavtal med handeln och fastighetsägarna i Kalmar City som innebär att vi gemensamt ska lägga i en extra växel. Målet är att bli Årets Stadskärna. Björn Mortensson gjorde en bra föredragning.

Inger Hilmansson (fp) var naturligtvis emot också denna satsning. Jag har inget emot om detta blir en valfråga i höst.

* Vid gårdagens kommunfullmäktige vägrade Jonas Lövgren (m) ge besked om det blir en minskning av resurserna till Samhällsbyggnadskontoret vid en valseger för m och fp. Är övertygad om att byggbolag, fastighetsägare, ungdomar och Hyregästföreningen är väldigt nyfikna på om svaret.

Nu lunch i snålblåsten på bryggan i Kalmarsundsparken.