Lite av varje

Kom hem från Hansedagarna i Lubeck igår kväll. Det var riktigt bra dagar med väldigt mycket marknadsföring av Kalmar. Tyskarna är en viktig besöksgrupp för vår region så självklart ska vi vara på plats. Det blev också lite överläggningar, framförallt med våra vänorter Gdansk och Wismar som var på plats med vice borgmästaren respektive borgmästaren. Känns som om att vi blir mer och mer tighta över tiden.

Efter lite mat bänkade jag mig framför valvakan. Självklart blir man både chockad och bedrövad över den rasism och nazism som nu sveper fram över Europa.

Socialdemokraterna ökar marginellt, intressant att notera att vi ökar eller håller ställningarna i de områden där vi knackat mest dörr. Det känns bra.

Den moderata genomklappningen chockade nog inte bara moderatledningen. Den är i det närmaste total. Finns en stor risk att moderaterna med detta får en förlorar-stämpel på sig.

Imorgon kommer SCBs stora väljarbarometer. Är övertygad om att vi då kommer få se helt andra siffror. Det är trots allt skillnad på val till riksdagen och EU-parlamentet, åtminstone tycks väljarna uppfatta det så.

Nu kommunfullmäktige och fullmäktigegrupp. Ikväll sommaravslutning på dotterns förskola. Ska bli mysigt!