Läkarutbildning & Kungamiddag

Årets kanske mest glädjande nyhet för Kalmar och Kalmar län släpptes idag. Efter många års kämpande från Landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson och direktör Jönsson så är det nu äntligen klart att Kalmar får utbildning av läkare.

Fullt utbyggt kommer det handla om cirka 100 platser!

Det här är väldigt bra. Det drar med sig väldigt mycket i form av forskning, utveckling men faktiskt också företagsetableringar. Det skänker också tyngd och status till Linnéuniversitetet i Kalmar.

Idag tror jag alla lyfter på hatten och utbrister ”Sing Halleluja”!

http://ltkalmar.se/om-landstinget/press/pressmeddelanden-och-nyheter/pressmeddelanden/lakarutbildning-till-kalmar/

Både måndagen och tisdagen brukar gå åt till interna möten. Så också denna vecka. På arbetsutskottet har vi diskuterat den viktiga IT-utvecklingen i vår region.

Vi har också fått en befolkningsprognos för de kommande åren. Kalmar kommer enligt den att fortsätta växa, sannolikt mer än tidigare på grund av alla bostadsprojekt som nu är på g.

En tumregel för nyproduktion, som gäller i övriga landet, är att en tredjedel av alla nya bostäder som byggs tas i anspråk av människor utanför den egna kommunen.

I fredags var det Sverige-middag på Stockholms slott. Väldigt trevligt. God mat och helt fantastiska miljöer. Min sambo Malin Almqvist var dock lite nervös timmarna innan.

När hon landade på Bromma så fick hon ett sms där det framgick att hon skulle ha Kungen till bordet. Det fixade hon självklart galant. Det tog dock ett tag innan jag hittade henne efter maten, när middagen var slut så reste sig ju kungen och hans bordsdam och gick först ut ur middagssalen. Jag satt i helt andra änden och kom därför sist ned till kaffet.

Här en bild före middagen.

slottet ny

Imorgon är det företagsbesök på Kalmar Tågkompetens. Därefter Näringslivsråd och en del andra möten. Nån gång under torsdagen bär det i väg till Tyskland på Hanse-dagar. Det pågår till på söndag.