Kalmar klättrar rejält i Fokus

Har varit ett intensivt dygn i Stockholm. Alltid kul att träffa andra kollegor från hela landet. Stötte ihop med den alltid positive och glada Bo Frank. Han berättade att man varit på sin sedvanliga budgetkonferens på hotell Borgholm. (En tradition i Växjö att man åker till just Karin & Ove Fransson i ett par dagar och gör klart kommunens budget.) Något motsvarande finns inte i Kalmar möjligen med undantag av någon överläggning i Anders Anderssons sommarstuga i Ragnabo.

Hur eller hur så var man, enligt Bo Frank, klara med budgeten på en timme..

Var jäkligt klumpig idag och glömde mina glasögon på rummet. Det innebar sprängande huvudvärk under eftermiddagen. Nu är det bättre!

Ännu bättre blev det när jag hörde att Kalmar klättrat nästan 30 placeringar i Fokus stora ranking av landets alla kommuner. I denna ranking lägger man ihop mängder av komponenter och försöker helt enkelt få fram en lista på vilken kommun som är bäst att bo i. Kalmar hamnar detta år på plats 32 av 290. Det gjorde mig både glad och stolt!!

Jag återkommer med analyser när jag fått alla underlagstabeller.

Imorgon lite möten och sen kungamiddag.