Byteatern, kvalitetsarbete och telefonkonferens

Under förmiddagen hade vi kommunstyrelse som, i princip, tog enhälliga beslut rakt igenom. Den enda större avvikelsen var Kajsa Hedin (m) som helt oväntat tyckte man skulle börja om processen med Kulturcentrum. Hennes partivänner och övriga kommunstyrelsen höll inte med. Vi tog beslut om att gå vidare med ett nytt kulturcentrum. Det behövs! Bland annat för att Byteatern få nya lokaler men det behövs också för att göra Kalmar mer attraktivt.

Vi fick också en dragning kring kommunens kvalitetsarbete och det går verkligen bra. Vi förbättrar oss ständigt, på område efter område och det är också det som är meningen med kvalitétsarbete. Visste ni exempelvis att Kalmar är den enda kommunen i landet som helt igenom är ISO-certifierad?

Också i olika mätningar och analyser som görs så går Kalmar bra. Det var därför aningen förvånande att vi backade nio placeringar i Svenskt näringslivs ranking. Det måste vi nu borra i.

Denna undersökning går helt på tvärs mot både Gruffman Rejes analys och Kommunens Kvalité i Korthet. Sedan kan vi aldrig hamna som nummer 1 på Svenskt Näringslivs ranking, där ligger idag Sveriges rikaste och blåaste kommuner. Den gemensamma nämnaren är de lägsta skatterna och i princip all kommunal verksamhet på entreprenad.

I den delen är Svenskt Näringslivs viktningar inte annorlunda än till exempel Lärarförbundet som utser Sveriges bästa skolkommun, i deras undersökning viktas då viktiga frågor för Lärarförbundet upp och ges en större tyngd.

Har precis varit och ätit lunch hos landshövdingen som hade bjudit in ungdomar från Ung Företagsamhet till residenset. Vi har den högsta ökningen i landet när det gäller UF företag. Tobias Carlsson och hans gäng gör ett bra jobb.

Idag hade majoriteten en debattartikel om bostadsbyggandet i Kalmar.

http://www.barometern.se/reagera/debatt/bostadsbyggandet-okar-kraftigt-i-kalmar(4272948).gm

I eftermiddag möte om Miljöteknik och Kalmar Dämme.

Måste tillstå att jag blir väldigt upprörd över Migrationsverkets handläggningstider, detta apropå intervjun i Barometern idag med den Syriska flykting som fortfarande väntar på besked.

Det är inte mycket som talar för att alliansen på nationell nivå kommer med den game-changer som nog behövs för att ändra på opinionsläget. Ett tydligt tecken kom i fredags då man genom helsides annonser bjöd in Svenska folket till telefonkonferens. 6-700 ringde upp (färre än vad 1 maj firandet lockar i Kalmar..)

Hela telefonkonferensen och pressträffen handlar sedan om att angripa Stefan Löfven. Magrare och mer idéfattigt får man leta efter!