Stopp i avlopp, bostäder & firande

Har haft en fantastisk vecka med födelsedagsfirande och en härlig påskhelg. Stort TACK till alla som gratulerat. Min yngsta dotter undrade om vi skulle öppna blomsteraffär i verkstaden.

Firandet kunde dock börjat bättre. Samma dag som jag skulle ha öppet hus var det stopp i avloppet. Tidigt på morgonen rullade det därför in slamsugningsmaskin från Hydrex på tomten. Lukten var väl sådär. Allt löste sig dock, vid lunchtid fanns varken lukt eller något stopp kvar.

Vid 14-tiden började det strömma till folk. Mest uppmärksamhet väckte räddningstjänsten i Voxtorp. De uppvaktade med både sirener och ett diplom som förkunnade min utnämning till reservbrandman i Voxtorp. På diplomet fanns en vacker bild på mig i rökdykar-utrustning.

Jag har haft några härliga dagar menu är det full fokus på arbete igen. Imorgon ska jag prata vid frukostmöte på Destination Kalmar. I eftermiddag måste jag vika någon timme för att förbereda 1 maj tal. Fredag partistyrelse i Stockholm. Veckan är tämligen späckad.

Riktigt rolig läsning av handlingarna till Samhällsbyggnadsnämnden. Man behandlar bygglov för 480 nya bostäder som ska läggas till de cirka 400 som just nu är i produktion. Cirka 540 av det totala antalet är hyresrätter! Mer är på gång. Vi ska bygga bort bostadsbristen i Kalmar. Flera års hårt arbete börjart nu ge resultat.

Läser i Dagens Nyheter att regeringen nu vill satsa på försvaret. Nivån ska höjas med 5 miljarder på tio år. Låter både vettigt och rimligt. Med normal utveckling av BNP så innebär det dock att försvarets andel av BNP kommer minska. Så låter det inte när det rapporteras om saken idag. Vi får väl se hur det låter om några dagar..

Bra att Socialdemokraterna nu tar tydlig ställning för att skatten på arbete och pension ska utjämnas, detta genom sänkt skatt för pensionärer.