150 miljoner satsas på Lindsdal

Det är hektiska men roliga dagar just nu. Tur att det ska bli lite värme i helgen. Solen ger verkligen energi efter en vinter.

Igår morse fanns alla VDar i de kommunala bolagen och förvaltningscheferna på Ekerum för en överläggning. Särskilt roligt att både den nya kommunikationschefen Henrik Nilsson och Samhällsbyggnadschefen Rebecka Persson fanns på plats och kunde presentera sig. Jag var med och lyssnade på två pass, det ena var Stockholms stadsdirektör Irene Svenonius som på ett lysande sätt pratade om hur man leder och styr Sveriges största kommun. Det andra passet stod Lena Fritzén för. Hon är verkställande ledamot i Kamprad stiftelsen. Vi måste hela tiden och alltid spana på vår omvärld!!

Efter det en tur til ICA i Smedby som byggt ut rejält. Nu har man 700 kvadratmeter butiksyta och en egen bankomat. Detta är ett superlyft för Smedby. I år byggs också den nya cykelvägen utmed Smedbyvägen.

Under gårdagen var det också en träff med ett företag som vill bygga studentbostäder och sedan en invigning av Svensk Fastighetsförmedlings fräscha lokaler. På kvällen middag med hela gänget bakom Bjursnäsrevyn.

Tidigt imorse träffade jag ett företag som vill etablera sin verksamhet i Kalmar, efter det en sittning med informationschefen i Gävle kommun som ville veta mer om hur vi jobbar i Kalmar. Sedan ett partimöte. I eftermiddag blir det träff med blivande ledare inom lantbruket.

Däremellan ska jag dock till Lindsdal för ett helt underbart första spadtag!

Vi bygger en ny skolbyggnad i två plan som innehåller 7 klassrum plus grupprum. Vi river en paviljong och bygger tre klassrum för hemkunskap, bild och musik. Totalt tio nya klassrum. I en andra etapp som vi vill fasa ihop med nuvarande byggnation så är det ytterligare klassrum och en utbyggnad av köket.

Lindsdal växer rejält och det är fantastiskt roligt. Det har blivit nya bostäder i Fjölebro där också en förskola byggts och byggts ut. Nu kommer Majavallen med mycket bostäder och sedan också efterlängtade hyresrätter i Lindsdals centrum. Vi kommer också bygga en ny förskola bakom sporthallen och ytterligare en central förskola i Lindsdals centrum.

Räknar man ihop allt detta så innebär det investeringar på 150 miljoner mellan 2011 och 2016 i Lindsdal. Tidigare byggdes Fjölebro idrottsplats för 26 miljoner.

Det här är en bra dag för Lindsdal och därmed också för Kalmar. Hela vår kommun ska växa och utvecklas!

Ett särskilt tack tycker jag man kan rikta till den drivande rektorn Mats Nyblom.