”Kalmar har haft en exceptionell utveckling”

Precis varit på frukostmöte med näringslivet i Kalmarsalen. Vi har bestämt oss för att bli en av landets mest Attraktiva kommuner. Då behövs mycket av både information och dialog med både medborgare och näringsliv. På en del områden ligger vi i Sverigetoppen medan vi på andra områden behöver förbättra oss. Genom att hela tiden arbeta med förbättringar så är det fullt möjligt att just bli bättre.

Idag var det fokus på infrastruktur, flyg och bostadsproduktion. Huvudnumret var en presentation från analysföretaget Gruffman Reje som gått igenom utvecklingen för Kalmars näringsliv mellan åren 2007-2012. Man gör liknande analyser också i övriga Sverige och kan på det sättet jämföra oss med andra. Denna undersökning baseras dessutom på fakta och inte på tyckanden.

Naturligtvis är det fantastiskt roligt när de i sin inledning slår fast att Kalmar haft en exceptionell utveckling de senaste åren.

I länken nedan finns en debattartikel som jag skrivit med Anette Lingmerth, Anders Andersson och Bertil Dahl om själva undersökningen.

http://www.barometern.se/reagera/debatt/det-gar-bra-for-kalmar(4227327).gm

Nu ska jag rusa vidare till en nystartad företagare som ville ta en fika. I eftermiddag blir det träff med medlemmar i Företagarnas Riksorganisation.

Imorgon bitti blir det Ekerum där kommunens förvaltningschefer och VDarna i de kommunala bolagen har en överläggning. En av föredragshållarna är duktiga Irene Svenonius som är stadsdirektör i Stockholms stad. Hon är ursprungligen från Vållö i Mönsterås.