Dörrknackning och Berga

Dagens kommunfullmäktige blev inställt på grund av få ärenden. Då passade S-gruppen på att knacka dörr istället. Idag var det dessutom stängningsdag på kommunens förskolor och skolor. Det innebar att mycket folk var hemma. Jag var själv i Ljusstaden och Fjölebro, ett annat gäng tog Tegelviken. Jag gillar verkligen den här typen av samtal. Det lär bli fler de närmaste månaderna…

Förra veckan var väldigt intensiv. Det var möten och resor precis hela veckan. Fredagens konferens om investeringar i länet lockade över 400 personer och var nog den bästa konferens jag varit på. Riktigt bra att locka en så diger skara av investerare som alla har gemensamt att de satsar i vårt län.

Jag tror vi behöver göra mer liknande aktiviteter, inte minst för att ändra vår egen självbild. På onsdag är det frukostmöte för alla intresserade i Kalmarsalen. Då presenteras en studie över näringslivets utveckling i Kalmar de senaste åren. Jag lovar. Den är väldigt intressant!

I lördags var jag och invigde ABFs ungdomssatsning i Berga. Det är en satsning som är driven av ungdomar i Berga, ABF, LW-fastigheter och Kalmar kommun. Det handlar till stor del om musik och dans för ungdomar som sannerligen inte lever på samhällets solsida. Berga har genomgått en fantastisk förvandling de senaste åren. Mycket tack vare ett gott samarbete mellan de boende, fastighetsägaren, samhällsföreningen, andra föreningar, näringslivet och kommunen.

Precis när jag lämnat invigningen så skedde det. En galen människa kommer till lokalen, väl framme börjar han skrika och slå med ett baseballträ. Hoppas verkligen att han grips och åtalas. Man ska inte komma undan med sånt.

Samtidigt vittnar detta om ett samhällsklimat där rasismen i vårt samhälle gått på tok för långt. På vissa bloggar och sociala medier skapas bilder och en hets som gör mig riktigt orolig. För en del är detta en diskussion där man kan värdera det som skrivs, många gånger annonymt. För andra blir det som att hälla bensin på en brasa.

Härligt att KFF vann i premiären. En seger är en seger.