Blandad fredagsblogg

I onsdags var det äntligen spadtag för bostäder på Södra Vägen. Detaljplanen har varit klar ett bra tag och därför känns det väldigt bra när byggnationen drar igång. Totalt handlar det om 44 lägenheter, varav en tredjedel redan är sålda. Byggare är Hansabygg och beställare är HSB. Den duktiga arkitekten Linda Camara har ritat.

Byggstarten för detta projekt innebär att vi just nu har 450 bostäder i produktion i Kalmar. Det är mer än på väldigt länge. Mer är på gång. Om allt går enligt plan så kommer vi i höst ha en produktion igång på mellan 700-750 bostäder. Det skulle vara rekord.

Jag är väldigt glad över att vi satsat rejält på att höja planberedskapen i den här kommunen. Att producera många planer innebär att vi möter företag som vill investera i Kalmar men det innebär också att bostadsproduktionen får förutsättningar att stadigt ligga på mycket högre nivå än tidigare.

Igår hade vi valledning med partiet i länet. Stämningen är verkligen positiv. Aktiviteten är hög och det är ett helt annat intresse för att göra en insats än vad det var förra valet. Att Dagens Samhälle släppte en mätning över kommunvalet nationellt gjorde det inte dystrare. S är på väg att bli större än hela alliansen i kommun-Sverige.

Hade ett härligt samtal med Kalmar-designern som nu erövrar världen, Jangir Maddadi. Riktigt spännande att lyssna och resonera kring design som ett sätt att utveckla en stad.

Tillbringade gårdagskvällen i Nybro Folkets hus där jag hade förmånen att sitta ordförande på Södra Skogsägarnas stämma. Södra är ett oerhört viktigt företag för vår region och skogen är en betydande del av de Gröna Näringarna. Nu gör bolaget miljard-investeringar i Värö, om några år är det förhoppningsvis dags för Mönsterås. Balansräkningen är urstark med en soliditet med 59 procent. Ingemar Persson från Slakmöre blev ny ordförande. Ett mycket bra val!

I dagens Aftonbladet så finns en artikel om myter kring rasism. Hoppas alla läser!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18581077.ab

Nu lite skrivbordsjobb, fotografering, intervjuer och lunch med Kalmarsund Promotion. Sen blir det återigen en helg i revyns tecken.