SFI, Alfsson & Solna

Idag har vi fått en redovisning från Näringslivs- och arbetsmarknadsenheten med Thomas Davidsson och Hashim Gashi i spetsen. Tillsammans med Invandrarservice, SFI och Gymnasieförbundet har man jobbat fram en ny modell för SFI som innebär ett mycket tydligare individuellt spår.

Har man exempelvis arbetat med vård eller fordon i sitt hemland ska man tidigare än idag få växla in på det yrkesspåret. Likadant med människor som har akademisk bakgrund.

Det här är väldigt bra och det är efterlängtat. Totalt kostar detta 10 miljoner på tre år. Efter den perioden ska arbetssättet vara helt implementerat i den befintliga organisationen. Ska bli väldigt spännande att följa detta! Är övertygad om att det kommer bli en framgångsrik modell med många efterföljare runtom i landet. Problematiken ser likadan ut överallt. Nu sätter vi en lösning i Kalmar.

Det måste betraktas som ganska häpnadsväckande att en sittande riksdagsledamot blir bortplockad från valsedeln av sitt parti. Motiveringarna har varit svajiga men har i praktiken gått ut på att Thoralf Alfsson betraktas som för rasistisk på sin blogg. 

Då inställer sig frågan. Om Alfsson inte får kandidera till riksdagen på grund av det han skrivit på sin blogg får han då kandidera till kommunfullmäktige? Eller gäller inte Jimmie Åkessons så kallande nolltolerans kommuner?

Jag lägger mig inte andra partiers nomineringar men tycker att SDs partiledning är mer än lovligt inkonsekvent och svajig. Antingen har man väl en princip eller så har man det inte. Med andra ord. Om Alfsson får kandidera för SD i kommunen borde han också få kandidera till riksdagen. Eller inte alls.

Igår kom ytterligare en opinionsmätning. Denna gång för m-fästet Solna som visade att S, V och Mp skulle få egen majoritet. Johnny Peterssons flytt till kommunen har uppenbarligen givit effekt! Tack för det Johnny men efter valet tycker jag du kan flytta hem igen.