En tisdagsblogg

Kristina Persdotter på Twitter i en diskussion  med riksdagsledamoten Tomas Tobé (m):

” Ni har skurit ned högskoleplatserna med 18000 sedan 2011 och nu lägger ni tillbaks några hundra och kallar det satsning.”

Har på förmiddagen haft arbetsutskott och planutskott. Bland annat så var gänget bakom Kalmar cykelstad på plats och drog sitt bokslut för 2013. Riktigt kul att vi tillsammans med Växjö ligger på tredjeplats i landet när det gäller cykelresor till och från jobbet. Hos oss är andelen 21 procent, bäst är Umeå respektive Landskrona med 22 och 24 procent.

Det har under de senaste åren gjorts stora satsningar på att öka cyklandet i Kalmar. Detta genom att bygga bort felande länkar, fler parkeringsplatser och bättre skötsel av cykelvägarna. I år fortsätter satsningen genom bland annat cykelväg utmed Smedbyvägen. Efterlängtat!

Var i söndags på Strand hotell och pratade inför Socialdemokraterna i Växjö. De har nu varit i opposition i åtta år och förbereder sig för fullt för att ta över. Med den rikstrend som finns för S, V och Mp är det högst troligt. Marginalen för alliansen är redan idag väldigt skör när man ser på mandatfördelningen. Det krävs inte särskilt stor ökning för att de rödgröna ska ta över.

Läser till min stora förskräckelse att Sveriges största arbetsgivare har blivit ännu större. Nu är FAS 3 uppe i 35 000 människor. Absurt!

Nu ska jag Anette Lingmerth, Anders Andersson och Bertil Dahl till Smedby på ett verksamhetsbesök inom socialförvaltningen.