Liten måndagsblandning

Så presenterades då nyheten om att Lars Winnerbäck spelar på Fredriksskans den 20 juli. Blir säkert en höjdare!

Jag har skrivit det tidigare och skriver det igen. Den här sommaren kommer bli riktigt bra för alla som bor eller besöker Kalmar med omnejd! Ta gärna en sväng förbi den nu färdiga bryggan i Kalmarsundsparken. Den kommer definitivt att locka besökare. Året runt!

I vår lilla by närmar sig lördagens premiär av www.bjursnasrevyn.se

Repetitionerna pågår för fullt och det är ganska nervöst. Är övertygad om att det kommer gå bra och bli riktigt kul för oss som kommer titta på. Jag har den äran att få bjuda ett gäng på tilltugg efter premiären.

Igår presenterade jämställdhetsminister Maria Arnholm en satsning på minskade grupper i förskolan. Det är bra och lovvärt. Summorna imponerar dock inte. Kalmar kommun kommer få cirka 825 000 kronor per år, dvs två tjänster. Detta till en verksamhet som årligen omsluter 265 miljoner.

På Twitter läser jag att satsningen motsvarar en tjänst på var 40e förskola. Satsningen på 125 miljoner per år kan också jämföras med 18 miljarder i sänkt skatt som regeringen genomförde under 2013.

Jag skulle gärna göra en satsning på minskade grupper i förskolan men det förutsätter ett helt annat nationellt stöd.

Åt lunch med en av Kalmars absolut främste entreprenörer idag, Johan Claesson. Han äger CA-fastigheter som genom åren betytt oerhört mycket för Kalmar. Just nu bygger man bostäder och särskilt boende på Varsvsholmen.

Imorgon möte med arbetsutskott och planutskott, lunch med majoritetskompisarna och sedan gemensamt verksamhetsbesök inom socialförvaltningens område.