Lite opinion & annat

Idag kom ytterligare en opinionsmätning. Den visar på skillnad mellan de traditionella blocken på 19 procent.

Naturligtvis roligt att Svenskarna vill ha en ny och hungrig regering men och det är ett stort men. Det är inte valresultat!

Jag är övertygad om att det kommer bli tightare framåt. Dessutom ska man lägga på SDs siffror på Alliansens. Sverigedemokraterna kommer naturligtvis aldrig att släppa fram någon annan statsminister än Fredrik Reinfeldt.

Värt att notera är också att folkpartiet i ett antal mätningar nu också börjat närma sig 4 procent. Klarar Alliansen att hålla ihop med tre partier som ligger runt 4 procent och ett moderat parti som tappat stort sedan förra valet? 

Fortsätter detta ett tag till tror jag att kannibalismen kommer löpa amok. Efter vårbudgeten är det tveksamt om vi ens kommer ha en regering i Sverige. Den ska nämligen enligt grundlagen vara ett kollektiv.

Inte blir det lättare när alltfler inom både Folkpartiet och Centern börjar prata öppet om samarbete med socialdemokraterna efter valet. Den som lever får se.

I veckan lanserades nya versionen av www.kalmar.com

Den är riktigt snygg och anpassad för både dator, mobil och surfplattor.

Vill ni ha er ett gott skratt på fredagskvällen så kan ni kika på denna invigningsfilm från Kalmar teater.

http://youtu.be/4ZX3xXrAivg

 I eftermiddag ska jag ta fritt. Yngsta dottern fyller år så det blir full aktivitet!

På söndag medverkan på valupptakt med S i Växjö på Strand i Borgholm. De förbereder sig för fullt för ett maktövertagande nu. Det var åtta år sedan man styrde Växjö och det är något helt annat att sitta i majoritet än att sitta i opposition.