Lite blandat kompott

Har varit en riktigt intensiv vecka med massor av möten och telefonsamtal. Kul, även om man ibland drömmer om någon lucka här och där.

Idag inleddes dagen på Krögers. Vi är ute varje onsdag på företagsbesök och denna gång var just Krögers inbokat. Kul att höra om de investeringar och den framtidstro som finns bland krögarna i Kalmar. Jag hoppas att vi redan till denna höst kan börja köra uteserveringar hela året runt. Lilla Torg i Malmö är en bra förebild!

Efter detta så var det presidiemöte i Destination Kalmar. Alltid lika roligt att lyssna på alla ideér inför sommaren och resten av året. Byggnationen av slottets nya restaurang pågår för fullt och till helgen kommer magasinet Kalmar hem till era brevlådor.

Jag är flera gånger i veckan på en förskola och vet vilket kanon-jobb som görs av all personal. Idag var majoritetens kommunalråd och besökte Trollets förskola. Vi fick en rundtur med fyra barn som guider, de hade gjort en särskild karta som vi följde noga. Efter detta hade vi samtal med den drivande rektorn Jeanette Kennerfalk. Hade gärna sett att hon hade fortsatt inom politiken!

I förra veckan invigdes Kalmar teaters satsning på att bli digital. Jag missade premiären på grund av valupptakt med partiet men nu är det fullt möjligt att live se film, teater och dans från världens alla hörn på vår gen teater. Vilket lyft!

Ett lyft har också skett inom arbetet med att kunna leva på sin lön. Sysselsättningsgraden inom Kalmar kommun steg under 2013 från 91.4 till 94.4 vilket är väldigt mycket. Antalet heltider ökade från 63 procent till 76. Omsorgsförvaltningen och socialförvaltningen har båda ökat sysselsättningsgraden med 5.5 procent till 89.6 respektive 97.9.

Antalet heltidstjänster har alltså ökat med 13 procent på ett år.

Jag säger inte att vi är framme eller att det är enkelt men nog är vi på rätt väg i Kalmar!

Också på detta område.