Lite blandat

Har precis varit på en av Fojos kurser för journalister. Detta tillsammans med Bodil Wahlgren och Måns Linge. Idag fick man testa att köra en pressträff helt utan förberedelse eller tema. Riktigt kul att sedan bli grillad av ett gäng erfarna journalister. Vi ska vara väldigt glada att vi har Fojo i Kalmar.

I måndags presenterade valberedningen för S i Kalmar förslagen till vilka personer som ska vara kommunalrådskandidater nästa period. Förslaget är undertecknad och Dzenita Abazza som idag är ordförande i Servicenämnden. Den 15 mars är det årsmöte och tills dess kommer hela förslaget till valsedel med cirka 70 kompetenta män och kvinnor.

Man behöver inte vara en Einstein för att förstå att striderna inom moderaterna i Kalmar lär fortsätta.

Läser en rapport från Linnéuniversitetet om året som gått. Riktigt kul att det går bra för vårt universitet. Antalet första handssökande har ökat med 30 procent och man har sexfaldigat antalet internationella studenter.

Ska snart träffa avgående Stadsarkitekten Staffan Lindholm som slutar vid månadsskiftet. Han har gjort väldigt mycket gott för vår stad. Varvsholmen är kanske det tydligaste exemplet som han varit drivande i.

Dagens samhälle har gjort en analys över statsbidragen till kommunerna under regeringens tid vid makten. Tidningen kommer fram till att statsbidragen borde varit mer än 10 miljarder högre idag om de skulle behållit sitt värde. Detta går helt emot vad exempelvis Svenskt Näringsliv nu försöker tuta i svenska folket. 10 miljarder är mycket pengar, Kalmars andel är någonstans mellan 55-60 miljoner.

Jag tycker politik är spännande och roligt. Normalt sett så brukar jag begripa varför man agerar som man gör rent taktiskt, framförallt på nationell nivå. Nu gör jag inte det längre.

Den senaste veckans turer kring höjda skatter, minskade studiebidrag, ytterligare utredningar om bostadsbrist, ytterligare utredning om ordning och reda i skolan och ytterligare en utredning om Arbetsförmedlingens roll gör mig uppriktigt förvånad. De borgerliga strategerna brukar vara mycket skickligare. Har man totalt tappat förmågan att ställa sig utanför och titta in på sig själva? Hur många självmål får man göra?

Imorgon ska jag till Högsby på en träff om infrastruktur, sedan blir det en pensionärsträff på TIC-huset innan det bär iväg till partikonferens på Öland.