Jag blir riktigt förbaskad!

Försöker vara lite sportlovsledig under torsdagen och fredagen. Igår var jag och 12 tjejer på Bodaborg i Karlskrona och då var till och med mobilen avstängd några timmar.

Nu är det fredag förmiddag och jag är riktigt förbaskad. Hur i hela världen kan Sverige ha en finansminister som dömer ut en hel bransch, en helt avgörande del av det Svenska näringslivet. I dagens nummer av Land Lantbruk menar finansminister Anders Borg att det svenska produktionsjordbruket är dödsdömt och inte kommer överleva.  

För ett par veckor sedan var samma Borg ute och tyckte man skulle bygga bostäder på åkermark.

Jag blir riktigt bedrövad och jag blir avundsjuk på Danmark. Där har man en regering som har startat upp ett rejält branschprogram för att utveckla lantbruket och livsmedelsindustrin. Det är precis vad vi skulle behöva i Sverige.

I Kalmarsundsregionen utvecklas både lantbruket och livsmedelsindustrin. Här investeras det för fullt och här växer sysselsättningen. Kalmar som kommun försöker på alla sätt bejaka och stödja detta. För oss är det en självklarhet. Givetvis har både lantbruket och den svenska livsmedelsindustrin en framtid. Den kan till och med bli ljus.

Dock inte med en finansminister som heter Anders Borg. Det är nu ställt utom allt rimligt tvivel. Mot denna bakgrund så är det ju inte ens konstigt att det försvunnit 15 000 jobb inom lantbruket under hans tid i regeringen. När man tar del av denna intervju så inser man ju varför inte regeringen gjort ett dyft för att hejda utvecklingen.

Hade det varit något ruter i Centern så hade de lämnat regeringen och satt sin heder i pant på att vända utvecklingen för lantbruket och landsbygden. För det hänger ju ihop. Ingen kan inbilla mig att det går att få utveckling på landsbygden i Sverige utan ett livskraftigt lantbruk som bas. Bed & breakfast och cykelturism i all ära men det är lantbruket som är landsbygdens basnäring.  

Inte trodde jag att Stefan Löfven skulle vinna valet på lantbruks och livsmedelsproduktion. Nu är jag helt övertygad. När han var i Kalmar senast var det fullt produktionsfokus med bland annat besök på Arla. Vilken kontrast!  

Nu skriver jag inte mer. Man ska inte skriva för mycket när man är arg.