Kalmar slott & lite opinion

Riktigt roligt att Johan Rheborg kommer ställa ut foton på Kalmar slott i sommar. Blir säkert en riktig succé! Detta tillsammans med alla andra satsningar på tex barnens slott med bland annat slottskampen. De nya permanenta utställningarna om slottet och Gustav Vasa med sina döttrar är alla exempel på hur slottet blir allt viktigare som en dragare till Kalmar.

I augusti invigs också satsningen på en helt ny restaurang på Kalmar slott. Det är den största satsningen på flera hundra år! Allt detta har ingått i den utvecklingsplan för slottet som kommunen tillsammans med Statens fastighetsverk tog fram 2008. Detta för att förvandla Kalmar slott till ett levande slott för alla. Tillsammans har vi satsat 80 miljoner på detta. Vårt avtal har nu bildat modell för andra satsningar runtom i landet.

Jag noterar att många på twitter och Facebook uttrycker skadeglädje över att Centern får 3.1 procent i en opinionsmätning. Jag kan förstå att siffrorna ligger där mot bakgrund av den riktning som Maud Olofsson och Annie Lööf fört partiet men och det är ett stort men. Jag tycker ändå att det är mer klädsamt att glädja sig åt egna framgångar än andras motgångar. Vi socialdemokrater börjar få upp ångan nu men vet ju hur det känns när allt går åt fel håll..

Sålunda gläds jag åt att S ökar och att förtroendet på olika sakområden också ökar.

Vi är nu inne på partistyrelsens andra dag. Stämningen är väldigt god. Igår kväll hälsade vi på Kommunals ledning. Blev väldigt bra samtal om behovet av kvalite i välfärden, före sänkta skatter.

Sitter nu och planerar för Magdalena Anderssons besök i Kalmar.