Lite blandat

Tillbaka från partidistriktets valledning i Mönsterås. Där tog vi beslut om en offensiv och riktigt bra valstrategi. Känns mycket bra!

Ska nu snart till slottet där Kalmars meste och bäste turistchef Wiola Hägglöf ska avtackas efter över 40 år på tjänsten. Förstå vilken förvandling hon har varit med om och också bidragit till. Hon förtjänar ett stort TACK.

Följer på distans diskussionen om vindkraft/utveckling kontra världsarv på södra Öland. För mig är diskussionen obegriplig. Om statusen som världsarv innebär ett stopp för utveckling på hela södra Öland så kanske statusen inte är värd sitt pris? Södra Ölands fantastiska odlingslandskap finns ju kvar alldeles oavsett ett intyg från UNESCO eller ej..

Har fått en utvärdering av ett sällsynt lyckat arbetsmarknadsprojekt. Det är RAMP.

40 personer som står tämligen långt ifrån arbetsmarknaden har där givits stöd och vägledning för att återkomma till arbetslivet. När projektet nu är slut så har 75 procent helt egen försörjning.

Totalt har projektet kostat samhället 6 miljoner. Räknar man om ”vinsten” utöver den rent mänskliga så är den 7.4 miljoner år 1 och 16.4 miljoner år 2.

Riktigt bra resultat!

Nu är det snart helg. Ska trotsa vädrets makter och åka till Skåne för att jaga. Ska bli trevligt!

Trevlig helg!