Kort & Gott

God fortsättning till er alla. Nu är julen slut och vi går mot ljusare tider.

Imorse togs julgranen bort på Stortorget och igår var det en mycket uppskattad julgransplundring med Duran & Mollan på Sandra. Jag har haft det riktigt bra i jul. Tomten kom från Fredrikslunds gård och gjorde sin insats med bravur.

Senaste veckan har det varit mycket hosta och även lite feber. Jag älskar när barnen är givmilda och generösa men just på detta område får de gärna vara riktigt snåla.

Några korta: 

* För några dagar sedan stämplades rapporten ”Kommunens kvalité i Korthet” in. Den mäter service och bemötande. Fantastiskt roligt att vårt nya kontaktcenter får högst betyg i landet.

www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Rikets-baesta-kontaktcenter

* Fick statistik över arbetslösheten senaste månaden. Vi ligger på tok för högt men vi fortsätter ligga lägst bland jämförelsekommunerna. Det har vi gjort i snart fem år nu!

* Aftonbladet publicerar en ny mätning av opinionen idag. Den ger de rödgröna 49.6 mot alliansens 37.9. Räknar man bort KD som inte når upp till spärren med sina 3.3 procent så når regeringen endast 34.6. Motigt värre för Reinfeldt. Inget är dock klart förrän det är klart. Det är på valdagen det avgörs. Socialdemokraterna har dessutom inte mycket att skryta med. Vi borde ligga minst 5 procent högre.

* I Barometern klagar de som är motståndare till Linnéuniversitetet i Ölandshamnen på att vi inte svarar på deras insändare. Det ska man naturligtvis göra och det har gjorts vid ett flertal tillfällen. Svaren blir liksom inte annorlunda för att de upprepas. Här är en länk till vår senaste debattartikel.

http://www.barometern.se/reagera/debatt/hamn-och-universitet-ska-fa-goda-mojligheter(3953676).gm

* Fastighetsägarnas nya medarbetare i Kalmar Magnus Mabler skriver en debattartikel i dagens Barometern. Den är klok på många sätt. Ett av förslagen han lägger för att öka byggandet är att ta bort de kommunala särkraven. I Kalmar är de redan borta.

* Folkpartiet i Kalmar är emot den samverkan som nu planeras mellan kommunen , Fastighetsägarna och handlarna i centrala Kalmar. Modellen har arbetats fram med bland annat Västerås som förebild. De blev Årets Stadskärna senast. Varför skulle inte en modell som prövats med framgång i andra städer också fungera i Kalmar?

* I förra veckan presenterade Dagens Samhälle sin årliga lista över vilka kommunalråd som syns mest. Jag toppar listan efter att ha varit tvåa i några år. Jag tycker det är kul! Det ligger definitivt i rollen som kommunalråd att synas och höras i debatten, även den nationella. Under förra året startade vi på allvar igång den nya majoriteten mellan S, C och V. Jag blev också invald i partistyrelsen. Jag kan tänka mig att det tillsammans med den vanliga lokala debatten har bidragit.

* Något jag aldrig kan acceptera är det som kollegan i Umeå Lennart Holmlund blev utsatt för i förra veckan och som jag vet att också Illmar Repalu råkat ut för. Det handlar om att någon galen människa kapar ens mail och börjar skicka till folk. Skulle någon vid något tillfälle få halvskumma mail från mig så hör av er! Väldigt obehagligt!

* Imorgon har vi kommunstyrelse och ska bland annat anställa ny Samhällsbyggnadschef. Det är en riktigt bra rekrytering som vi gjort! Mer om det imorgon.