Kamprad-stiftelse och lite till

Kommer precis från ett möte på Kosta Art hotell där Linnéuniversitetet bjudit in Landshövdingarna i Kalmar och Kronoberg, Regionförbunden, Landstingen och residenskommunerna till en gemensam diskussion om hur vi ska arbeta för att få loss mesta möjliga nytta från Familjen Kamprads Stiftelse.

Det gäller att vi agerar samfällt och konkret vilket är mycket bra. Jag gillar denna stiftelse just därför att den ställer krav på konkret samhällsnytta.

Nu ska var och en gå hem och lista konkreta områden som sedan ska sammanställas och stämmas av med Linnéuniversitetet. På de områden där vi kan hitta konkreta samarbeten blir det ansökningar. Det är mycket bra och ger också tryck i frågan om att öka samverkan mellan Kalmar och Växjö vilket jag gillar.

I eftermiddag blir det Stockholm och SKL (Sveriges kommuner och landsting). Sedvanliga gruppmöten och beredningsmöten. Bland det viktigaste är nog ändå att träffa kollegor och stämma av utveckling. Har exempelvis ett par saker som ska stämmas av med Växjös Bo Frank.

På torsdag kväll anländer justitieutskottets ordförande Morgan Johansson. Sena kvällen tillbringas i vackra Södermöre men fredagen ägnas åt både polisen och Kalmar mot Droger.

Hade i söndags den stora äran att få inviga Falkenbergs nya sporthall. Det var den andra den här terminen, i augusti var det Rockneby. Före sommaren blir det spadtag för sporthall i Ljungbyholm. Den som säger att vi inte levererar våra vallöften talar inte sanning!

Nu dags för intervju om de Gröna Näringarnas betydelse för Kalmar-regionen.