Lite blandat

Den här veckan är verkligen intensiv med möten som avlöser varandra utan någon som helst chans till lucka emellan. Det är mycket som ska hinnas med fram till jul och jag gillar i grunden högt tempo!

Igår kom SCB med sin stora opinionsmätning. Den visade att Stefan Löfven skulle bli statsminister om det vore val idag. Ännu bättre ser siffrorna ut för Kalmar län där socialdemokraterna nästan har egen majoritet.

I tisdags kom PISA-rapporten som visar att den svenska skolan fortsätter att tappa. Nu har vi lägre nivåer än snittet i OECD. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Det behövs bred samling för att lyfta skolan och det behövs mycket resurser.

I den budget som regeringen precis lagt lägger man 20 gånger mer på skattesänkningar än på skolan. Tror någon att det kommer vända med en sådan inriktning? Jag tror ärligt att denna rapport var spiken i kistan för både Alliansregeringen och för folkpartiets ledare Jan Björklund.

Både förra veckan och den här veckan har jag varit ute på mycket verksamhetsbesök i kommunen. I fredags var det socialförvaltningens olika delar, igår skolan i Smedby, idag äldreomsorgen i Rockneby och Lindsdal och imorgon ska jag skugga läraren Jonas Nilsson Lars Kaggskolan. Alla dessa besök ger oerhört mycket!

Återkommer med fler uppdateringar och funderingar så fort det finns någon lucka.

Ta det försiktigt i nattens förväntade oväder!