Regeringsfrågan, Gota & roligt uppdrag

Ler fortfarande över söndagens cup i Växjö där Smedbys tjejer gick till final och föll. Att komma på andra plats bland 20 lag från hela Södra Sverige är väldigt bra gjort av ett lag från ett samhälle som inte har det största upptagningsområdet.

Fredrik Reinfeldt och de moderata valstrategerna måste satt kaffet i vrångstrupen när de fick höra talas om att gamle moderatledaren Bo Lundgren förespråkar en regering mellan s och m om vi hamnar i ett oklart parlamentariskt läge. För Reinfeldt som gjort stenhård blockpolitik till sitt signum blir det riktigt tjurigt när till och med hans företrädare dömer ut möjligheten för alliansen att nå en majoritet.

På samma tema resonerar kloke PM Nilsson i en ledare i Dagens Industri.

http://www.di.se/#!/artiklar/2013/11/19/ledare-fp-visar-att-lofven-har-andrat-scenen/

Det var ett väntat besked om mediehuset i Kalmar. För alla som lagt ned sin själ i detta projekt så är det naturligtvis tråkigt. Det viktigaste beskedet är dock att Gota Media är kvar på Kvarnholmen med huvudkontor och verksamhet. Att man sedan bygger om sin befintliga fastighet är också positivt. Med detta så har kommunen en oerhört intressant tomt på Kalmars kanske mest attraktiva läge. Planen har ju nu vunnit laga kraft efter alla överklaganden.

Jag är som bekant en positiv människa och jag väljer att se det som att kommunen nu har en riktigt bra tomt i bakfickan om/när det dyker upp en intressant etablering.

Imorgon är det företagsbesök på Out North, träff med ett fastighetsbolag, presidie i Destination Kalmar, möte med kommunens större företag tillsammans med LNU och sedan partiets Trainee-utbildning på kvällen.

En vanlig vardag i ett kommunalråds liv. Förstå hur mycket man lär sig och vilka intryck man får! Att vara kommunalråd i Kalmar är det bästa uppdrag man kan ha!