SD, byggande och Nässjö

”Pensionärer och skola viktigare än flyktingar”

Det var rubriken på dagens insändare från Sverigedemokraterna i Barometern. Testa och byt ut ordet flykting mot exempelvis handikappade så avslöjas en människosyn som gör mig väldigt bedrövad. 

Har idag haft möte med PEABs ledning som var i Kalmar. Vi diskuterade olika byggprojekt som företaget är inblandade i eller kan komma att bli inblandade i. Vi har ju väldigt mycket på gång i Kalmar och självklart lockar det dom stora byggbolagen. Före lunch ska jag också träffa Skanska. Byggföretagen är väldigt viktiga att ha en nära dialog med om vi ska bryta nacken av den bostadsbristen.

Har under förmiddagen också mött en större grupp från Nässjö kommun som var här för att se hur vi jobbar. Man ville särskilt studera hur vi byggt upp besöksnäringen genom Destination Kalmar. Vårt arbete med att etablera Kalmar som attraktiv besöksort visar att allt är möjligt! Även Nässjö är en kommun som har blocköverskridande styre. Här består majoriteten av S, C, Fp och V.

Partiledaren Stefan Löfven skriver idag på DN debatt och slår fast att välfärden med en S-ledd regering kommer få kraftigt förstärkta resurser. Det är välkommet och helt nödvändigt! 

Trevlig helg!