Kolboda, rekrytering och opposition

Besökte den tilfälliga flyktingförläggningen i Kolboda igår. Hade ett bra samtal med de som sköter verksamheten. Människor från hela Kalmar har verkligen varit generösa med att skänka både leksaker och kläder. Rummen var överfulla med grejer som skulle delas ut. Det man efterlyser mer av är kläder till vuxna män.

Pratade också med några flyktingar. Tre som jag stötte på kommer från Syrien. Den ena var tandläkare, den andra var ögonläkare och den tredje laboratorie-assistent. Förstå vilken kompetens som nu anländer till vårt land!! Det man direkt framförde önskemål om var att få börja lära sig Svenska. ”Vi måste utnyttja tiden som vi ändå ska vara här på Kolboda”

Vi har ju ett regelverk i detta land, senast försvarat av integrationsminister Ullenhag, som innebär att samhället inte ska erbjuda SFI-undervisning innan man fått permanent uppehållstillstånd. Väldigt korkat! Särskilt när det gäller Syrier som vi vet kommer få stanna.

Jag har därför haft kontakt med Arbetsförmedlingens huvudkontor om att försöka hitta en någon form av lösning ändå. Det är Arbetsförmedlingen som numera har ansvaret för detta. Jag hoppas och tror att vi ska nå en uppgörelse som innebär att flyktingarna i Kolboda kan få börja lära sig Svenska och i övrigt ha sysselsättning under vintermånaderna i Kolboda.

Det skulle alla parter vinna på!

Är konstant orolig över möjligheten att rekrytera duktiga nya politiker. Den oron börjar avta. Vi har två olika trainee-utbildningar fulla med kompetens och idag gjorde jag klart med en riktig stjärn-rekrytering till politiken. De nya namn vi kommer presentera kommer överraska och verkligen stärka både politiken och mitt parti. Känns bra!!

Noterar att man som opposition i Kalmar kan lägga förslag som är både orealistiska och ofinansierade utan att få en enda kritisk fråga. Det är skickligt!