Gott & Blandat

Igår kom siffrorna över arbetslösheten för oktober månad. Kalmar fortsätter ligga lägst bland jämförelsekommunerna. Både generellt och bland ungdomar.

Arbetslösheten är för hög men det är ändå positivt att stadigt ligga lägst i jämförelse med Halmstad, Växjö, Kristianstad och Karlskrona. Samtliga dessa städer är större än oss och en del av dem har riktigt goda förutsättningar genom att ligga i stora arbetsmarknadsregioner.

Läser att Folkpartiets förtroende när det gäller skolfrågor halverats på ett år. Från 24 procent till 12 procent. Är någon förvånad?

I eftermiddag ska jag besöka den tillfälliga förläggningen i Kolboda. Tänkte varit där redan i förra veckan men då låg jag nedklubbad i influensa.

Har förstått att Statens Kulturråd vill flytta utdelningen av litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne från Vimmerby till Stockholm. Bedrövligt men inte förvånande. Stockholmsfixeringen blir bara värre och värre. Det borde vara precis tvärtom. Är alldeles övertygad om att staten skulle tjäna massor med pengar på att flytta ut statliga verk och myndigheter ut i landet.

Borgholm och Mörbylånga fortsätter vara ko-tätast i hela Sverige. Det är bra! Vår region står stadigt när det gäller de Gröna Näringarna.  

På nationell nivå granskas oppositionens olika alternativ lika hårt som regeringens. Så är det inte i Kalmar.