Budget & Blockpolitik

Precis kommit tillbaka från ett besök på Norrsidan som är efterföljaren till Medborgarkontoret i Norrliden. Där var jag tillsammans med Kultur och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg. Ett bra besök som verkligen sätter fokus på samverkan mellan olika kommunala förvaltningar och stuprör.

En kommun ägs av sina medborgare och är till för dessa, det är också de som betalar lönen. Vilken förvaltning man sedan jobbar för är tämligen ointressant för kommunens invånare. Besöket avslutades med en sopplunch i kyrkan. Kan verkligen rekomenderas. Öppet varje tisdag.

Just nu är det oerhört mycket kring budgeten som ska presenteras i nästa vecka. Man somnar och vaknar med siffror och skrivningar. Majoritetens partier hade ett gemensamt gruppmöte i söndags kväll, där gick vi igenom utgångsläget och huvuddragen i de förslag som kommer läggas. Vi var nästan 50 personer på gruppmötet som var över efter en timme. God stämning trots ett tufft utgångsläge.

Í nästa veckas nummer av Dagens Samhälle är det fokus på samarbete över blockgränserna. Den gamla blockpolitiken luckras upp runtom i Sverige. Till gagn för alla utom de som lever på knivskarp blockpolitik, nämligen moderaterna och miljöpartiet.

Jag deltog i en intervju och fick då frågan om vi kommer fortsätta samarbetet med Vänsterpartiet och Centerpartiet även om S i Kalmar skulle få egen majoritet.

Mitt svar är glasklart Ja.