Positiv stämning!

Vilken fantastisk Skördefest Öland bjöd på i helgen! Fullt med folk precis överallt. Man inser vilken fantastisk utveckling alla husbils-försäljare måste haft de senaste åren…

Har precis avslutat ett bra gruppmöte inför kommunfullmäktige som börjar om en stund. Vi är 29 ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige, därtill 15 ersättare som för det mesta är med på våra gruppmöten. Trots att vi är många så har vi bra diskussioner med många inlägg och funderingar. Det bådar gott framåt. God stämning i alla grupper är själva nyckeln till att gå framåt. Tror möjligen att dagens opinionsmätning från Ipsos bidrog till stämningen. Den återfinns på www.dn.se

Vi vet alla att opinionen går både upp och ned men visst vore det kul att få uppleva en valrörelse där det inte blåser mycket kraftig nationell motvind. Det är ju det läget vi haft i Kalmar de två senaste valen och vi har trots det lyckats växa i kommun- och landstingsvalen. Grunden för all lyckosam valrörelse är egna idéer om framtiden kryddat med mycket glädje. Jag märker en helt annan stämning på nationell nivå än de senaste valen. Det bådar gott.  

Efter att ha varit och pratat med gänget som går vår trainee-utbildning under torsdagskvällen så är jag också väldigt hoppfull framåt. Ett 20 tal deltagare i olika åldrar och med olika bakgrund genomgår nu en grundläggande duvning om lokal, regional och nationell politik.

På eftermiddagens kommunfullmäktige har vi ett antal motioner och förslag. Bland de viktigare finns en detaljplan för Valnötsträdet, gamla Konstmuseet, som ger ytterligare ett 40 tal bostäder. Vi ska också ta beslut om utökning av antalet flyktingar från 175 till 210, detta till följd av kriget i Syrien. För mig är det en självklarhet!

I går kom också en efterlängtad nyhet om skolan från S nationellt. Det behövs verkligen!

http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Stor-satsning-pa-skolan/