Klokt att prata om egen politik!

Var igår och invigde ett minnesmärke av Kalmar Nyckel i Sylvanderparken. Den är verkligen värd ett besök! Det var Vasa orden som med stöd av Sällskapet Dryaden tagit fram skulpturen som nu skänkts till Kalmar kommun. Jag tycker den var väldigt fin.

 I år är det 375 år sedan Kalmar Nyckel tog sina första passagerare till USA från bland Sverige. De klev i land i Wilmington där man byggt Fort Christina som ett minne av detta. Det var också platsen där vår delegation från Kalmar tillsammans med Kungaparet klev i land när vi var där i maj i år.

Jag är alldeles övertygad om att detta minnesmärke kommer bli en attraktion för alla Amerikanare med svenska rötter som besöker Sverige varje år.

Tidningen Expressen hade igår ett tre sidor reportage om Kalmar. Alltid kul när nationella drakar gör reportage om Kalmar!

I samma tidning läste jag att den moderata partisekretaren Kent Persson nu gått ut med ett brev med lärdomar från det Norska valet. Ett av råden går ut på att man som parti förlorar på att attackera andra partier eller ägna sig åt personangrepp. Klokt!!

Frågan är varför han behövde åka till Norge för att lära sig det. Det är ju sunt förnuft. De två valrörelser jag har varit med och lett i Kalmar så har personangrepp varit förbjudet. Istället ska vi fokusera på att prata om egen politik. Jag tror det har bidragit till att stärka förtroendet för oss.

Igår kväll var det cykelfest i Bjursnäs med omnejd. Fantastiskt trevligt!

Nu inväntar vi snart valresultatet från Kyrkovalet.