Löfven leverarar! Hur gör Åkesson och Centern?

Imorse hade socialdemokratiska partiledaren Stefan Löfven en pressträff på en mjökgård utanför Stockholm. Han gav där det efterlängtade beskedet att partiet i sin skuggbudget kommer lägga in de pengar som nu dras ned i Landsbygdsprogrammet. Det här är en väldigt viktig signal till landets bönder och andra som är verksamma på landsbygden. Det är också en tydlig signal om att mitt parti tagit signalerna om minskad livsmedelsproduktion på allvar.

Under alliansens tid har 15 000 jobb försvunnit inom lantbruket. Med den politik som man nu presenterat finns inget som tyder på att man har ambitioner att vända utvecklingen. Dagens besked från Löfven riktar också sökljuset mot Centern som helt misslyckats i budgetförhandlingarna.

Så sent som den 23 augusti i år skrev riksdagsledamoten Anders Åkesson och landstingsrådet Christer Jonsson denna artikel. http://www.barometern.se/reagera/debatt/tre-krav-for-kalmar-lan(3917488).gm

Här kräver man exakt det som nu Stefan Löfven levererar när det gäller landsbygdsprogrammet.

I sinom tid kommer det att voteras om denna fråga i riksdagen. Då avgörs om Åkesson är mest lojal mot sig själv, sitt parti och landsbygden eller mot moderaterna och regeringen. Ska bli spännande att följa. Jag lär inte vara den enda som komer intressera mig för denna omröstning.