Gladast vinner!

Väldigt intensiva dagar nu!

Har haft fullt med möten både under måndagen och tisdagen. I luckorna har det varit telefon. Så är det under vissa perioder och jag gillar i grunden högt tempo med många bollar i luften.

Imorgon åker jag till Stockholm för möten med Sveriges kommuner och landsting SKL. På eftermiddagen genomför partiet en träff för alla kommunföreträdare som sedan avslutas med en minneskonsert för Anna Lindh. Där ska bland annat en av mina favoriter Loreen uppträda.

På torsdagen genomför SKL en dag för ordförandena i landets 290 kommunstyrelser. Den dagen avslutas med middag i Stockholms stadshus där Kungaparet deltar.

Förhoppningsvis blir det matnyttiga dagar och en hel del samtal som kan ge både ideér och funderingar. Väldigt bra att träffa kollegor från andra delar av landet. I dessa samtal spelar inte partifärgen så stor roll. Jag har bra samtal med de flesta. Allt handlar om den egna inställningen. När jag är ute och pratar om politik eller valrörelser så brukar jag alltid inleda med den något chockerande frasen:

”Gladast vinner!”

Den är snodd från Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist. Det är bland det klokaste han klämt ur sig. Jag är alldeles övertygad om att den som är positiv, glad, pragmatiskt och lösningsfokuserad också vinner val. Om man sedan använder devisen när det gäller livet i övrigt så blir det också mycket roligare att leva.

Idag släppte SVT en undersökning som visar att vi Svenskar är de femte lyckligaste människorna i världen. Det är kanon! Det borde vi som land använda oss av i marknadsföringen utomlands! Vem vill inte besöka ett land där människor är glada och lyckliga?

Några korta:

* ”Vinteridrott i motvind” var en rubrik i gårdagens Barometern.

Under de senaste sju åren har Sporthallen i Kalmar totalrenoverats, det har också byggts en ny entré med gemensam reception. En ny träningshall för is sporter har byggts för 75 miljoner. Sporthallen i Trekanten har byggts. Sporthall i Rockneby har precis invigts. Om någon månad invigs sporthall vid Falkenbergsskolan. Efter årsskiftet är det byggstart för sporthall i Ljungbyholm.

Om det är motvind för vintersporterna nu. Hur var det då tidigare?

* I dagens nummer av ATL är hela ledarsidan fylld av kritik mot regeringen och centerpartiet för avsaknaden av en gemensam strategi för livsmedelsproduktion och landsbygd. Jag tror, som jag skrivit tidigare, att vi har allt att vinna på att göra upp över blockgränsen och verkligen bestämma oss för att vi ska vända den negativa utvecklingen för livsmedelsproduktionen i vårt land.

Nu är mindre än 40 procent av allt kött som äts i Sverige producerat i vårt land. Ska utvecklingen brytas så krävs långsiktighet och tydliga besked från politiken. Det krävs att man sänder en tydlig signal om att vi tillsammans med bönderna och livsmedelsindustrin ska göra en rejäl satsning. Jag hoppas och tror att mitt parti kommer signalera detta när man släpper sin budget nu snart. Det skulle skapa massor av jobb i hela landet. Inte minst i vår region!