Gott & blandat

Ägnade lördagen åt överläggning med partiet. God stämning och väldigt bra diskussioner. Höstens planering är nu hyggligt spikad när det gäller partiarbetet. Många nya på väg in som nu får chansen att lära sig mer i en trainee-utbildning.

Söndagen körde jag jord i mängder, är väldigt glad över vår lilla traktor.

På eftermiddagen var det match mellan Smedbys flickor 03 mot Oskarshamn. Segern med 6-1 klargjorde seriesegern trots att det återstår fyra matcher. Tjejerna i laget har inte förlorat en enda match.

Måndag förmiddag ägnades som vanligt åt majoritetsmöte och träff med ordförandena i nämnderna.

Några korta:

* I dagens mätning från Ipsos är socialdemokraterna och miljöpartiet större än alliansen. Regeringsfrågan riskerar att bli ett större problem för Reinfeldt än Löfven.

* Företagarföreningen i Södermöre och Södermöre Kommundelsnämnd har instiftat ett pris till Årets företagare i bygden. Mycket bra intiativ!

* Nu har alla gymnasie elever i Kalmarsunds gymnasieförbund en egen dator. Mona Jeansson var glad idag.

* Det är en lång ärendelista på kommunstyrelsen imorgon. Bland de större besluten finns att flytta ansvaret för räddningstjänsten från Serviceförvaltningen till Kommunstyrelsen. Känns naturligt. Krisledningsnämnden utgörs redan idag av kommunledningen.

* Alla form av kränkningar mot vårdtagare på Smedängen eller någon annanstans är helt oacceptabla. Mot sådant är det nolltolerans!

* Efter att Desiree Liljevall plötsligt meddelade att hon inte ställer upp för omval till riksdagen så pågår nu diskussionerna runtom i länet. Är inte orolig. Vi har många kompetenta kvinnor som skulle göra ett bra jobb i riksdagen.  

* Ytterligare en vargattack med väldigt många döda får. Denna gång i Bohuslän. Känns inte bra. Beslut kring skyddsjakt måste flyttas från Naturvårdsverket till kommuner och Länsstyrelser. Det kommer inte ske förrän vi får varg i Stockholm.