En bra fredag!

Tiden rusar verkligen fram. Redan fredag igen.

Har varit en bra dag. Morgonen inleddes med något som vi kallar ”Friska steg”. Några gånger på våren och några gånger på hösten så bjuder vi in ett 20-tal företagare till en morgonpromenad i vackra Kalmar. Vi startar halv åtta och är tillbaka lite före nio. Det är betydligt bättre och mer hälsosamt än frukostmöte med bacon och ägg. Imorse var det dessutom helt ljuvligt väder!

Efter det var det dags för en kopp kaffe med Kalmar FFs ordförande Anders Nyblom innan jag mötte vår partiledare Stefan Löfven på Kalmar Öland Airport. Där gick vi igenom dagen och det aktuella läget i Kalmar.

Det är andra gången han besöker Kalmar under sin tid som partiledare. Det är väl ungefär lika många gånger som Fredrik Reinfeldt varit här under alla sina år som statsminister. Jag glömmer aldrig citatet som slank ut från ett moderatmöte i förra valrörelsen. ”Man vinner inga val på att bygga motorvägar i Småland” var statsministerns kommentar till partivänner som lyfte behovet av infrastruktursatsningar i vår del av landet.

Efter ett besök i Berga med kommunalrådet Anette Lingmerth som värd så landade vi hos Mats Gröhn på Funkabos ombyggda fritidsgård. Efter samtal med personal och elever var det dags för invigning av den efterlängtade multiarenan på skolgården.

Varken partiordföranden eller jag kunde låta bli fotbollen. Vi har väl i våra liv nått ungefär samma fotbollsmässiga nivå. Det vill säga tämligen mediokert men kul är det och hade någon slängt fram ett par skor så är jag övertygad om att ingen av oss tvekat att delta i den efterföljande matchen. Med stor sannolikhet hade vi säkert också givit allt. När det kommer fram en boll så försvinner förnuftet och vinnarskallen går igång. Tur för våra kroppar och för hälso och sjukvården att ingen erbjöd oss!!

Lunch och bra samtal om Kalmars utveckling inom besöksnäringen. Det ägde rum på Kalmar slott med medverkan av Destination Kalmars Åke Andersson, Mimmi Mannheimer och Johan Göransson. Nyckeln till framgång är som livet i övrigt är samverkan och åter samverkan. I detta fall mellan kommunen och Kalmars näringsliv. Jag är riktigt stolt över den resa vi gjort!

Efter det bilfärd till Norden där platschefen Thomas Johansson med personal tog emot. Norden producerar tubfyllningsmaskiner och kör nästan uteslutande på export. Nu är man 225 anställda och växer hela tiden. Eftersom man tar nästan alla sina komponenter från regionen så skulle jag gissa att företaget sysselsätter nästan 500 personer. Ett fint företag som utvecklas hela tiden och som dessutom går bra ekonomiskt. Riktigt kul! Bra ledning och kompetent personal. Kan inte riktigt förstå varför inte ungdomar står i kö till arbetsplatser som Norden.

Avlämning av Löfven på flygplatsen. Lite prat om valet, livet och politiken sedan hem till Bjursnäs och gräsklippning. Mycket gutt att göra något praktiskt!

Nu lite afterwork hos grannarna och imorgon bitti heldag med styrelsen för S i Kalmar.

Trevlig helg!