Löfvén och livsmedelsproduktion

Imorgon kommer socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven till Kalmar. Det är andra gången han är här som partiledare. Nedan ser ni hållpunkter i programmet:

 

09:30 Berga Centrum

Stefan Löfven och kommunalrådet Anette Lingmerth (S) träffar representanter från Bergakommissionen som tillsattes efter branden i Berga Centrum 2011, och som nu håller på att återuppbyggas. 

10:15 Funkabo Fritidsgård

Funkabo fritidsgård arbetar med ett tydligt genusperspektiv i sin verksamhet. Stefan Löfven träffar föreståndare, kamratstödjare och elevråd. 

11.00-11:45 Invigning av multiarena, Funkaboskolan

Stefan Löfven deltar tillsammans med kommunalråden Johan Persson (S) och Anette Lingmerth (S) vid invigningen av multiarenan. 

12:00-13:30 Lunch på Kalmar slott

Besöksnäringen växer i Kalmar och ger jobb till många unga. Under lunchen berättar Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande (S), Åke Andersson, VD Destination Kalmar, Mimmi Mannheimer, slottschef och Johan Göransson idrottsturismsamordnare, om satsningen på Kalmar som sommarstad. 

14:00- 15:10 Norden Machinery Kalmar

 VD Thomas Johansson berättar om företaget som ökat antalet anställda med cirka 90 personer de senaste 10 åren.

 XX

Importen av kött fortsätter växa enligt länken nedan. Den svenska produktionen fortsätter ned. Detta är dystert. Vi har alla förutsättningar att producera livsmedel i vårt land. Vi gör det med hög kvalité och med god djurvård. Allt måste göras för att bryta denna negativa trend. Det är definitivt en fråga som jag ska prata med Stefan Löfven om imorgon. Jag tycker att man borde enas över partigränserna och göra ett rejält program som syftar till att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Det skule vara bingo för både miljön och jobben. Inte minst i vår del av landet.

http://www.atl.nu/lantbruk/fortsatt-kad-import-av-k-tt