En bra måndag!

Tillbringade helgen på Rågö i norra Västerviks skärgård. Helt fantastisk skärgårdsmiljö som verkligen kan rekommenderas. Kika själva www.rago.nu

Vid sidan av bad, sol och promenader så var den obefintliga mobiltäckningen helt ljuvlig!

Jag har många förebilder bland andra politiker från olika partier. Personer som helt enkelt gjort bra ifrån sig och står för vad de tycker. En av dem är Stig Henriksson som sedan många är kommunalråd för Vänsterpartiet i Fagersta. Vi träffades för några månader sedan i Stockholm. Det är inte svårt att förstå varför han drar cirka 60 procent av rösterna i sin kommun.

En av de saker som han drivit igenom är valfrihet för äldre inom hemtjänsten. Det är han inte ensam om bland vänsterpartister runtom i landet men jag tycker hans motivering på SRs Ekonyheter är klockren. Hade inte kunnat formulera det bättre själv.

– Om jag i morgon dag drabbas av en stroke och behöver hjälp med de mest intima saker som jag fått hjälp med sedan min mor tog hand om mig i spädbarnsåldern, skulle jag då vilja ha något som helst inflytande över vem som gav mig den hjälpen? Då är svaret ja. Det skulle jag, säger Stig Henriksson.

Nu träff med alla ordförandena för kommunens bolag och nämnder. Sedan lunch med partiets ordförande Lena Hallengren, i eftermiddag majoritetsmöte. Ikväll fotbollsträning med dottern och lång löprunda med sportradion i hörlurarna. KFF möter Åtvidaberg.  

En bra måndag helt enkelt.