Blandad kompott

Blev att sova lite längre än till sex imorse. Efter en full dag med kvällsmöte så hade jag bokat in ett nattpass hos polisen. Jag brukar åka med nån gång om året. Samtalen och de bilder man får av Kalmar blir helt enkelt mer verklighetsnära än i sammanträdesrummen.

Har tillsammans med kommundirektören Condrup uppvaktat Samhällsbyggnadschefen Per Olof Johansson som i år varit anställd i 25 år. Kom till Kalmar från Jönköping, började arbeta som trädgårdsingenjör. Steg ganska snabbt i graderna och har nu varit förvaltningschef i många år. Pelle Johansson är en riktigt duglig chef med båda fötterna på jorden.

Tidigare under dagen var det möte med ett byggföretag tillsammans med planeringschefen Björn Strimfors. De vill satsa stort i Kalmar. Mer om det längre fram.

Snart besök på Hushållningssällskapet tillsammans med centerns kommunalråd Anders Andersson. De driver bland annat Ingelstorpsskolan som är oerhört viktig för de gröna näringarna i regionen och det som är viktigt för de gröna näringarna är viktigt för Kalmar. Vi lever i symbios med varandra.

Ikväll blir det inget kvällsmöte. På agendan står en löprunda och ett par matpajer till helgen.

Dagens Industris nya ledarskribent PM Nilsson är inte tråkigt förutsägbar. Se länken nedan:

http://www.di.se/#!/artiklar/2013/8/22/ledare-s-tanker-ratt-om-skatten/